jeden Editin recept
Michal Detko
14.08. 2024 (12:52)
Edita bola vždy proti drastickému chudnutiu, sama jedla všetko, na čo mala chuť a to radila aj svojim ženám. Najmenej dvakrát do týždňa piekla koláče, ktoré aj so svojimi chlapmi - manželom a dvomi synmi, zjedla.
A rovnako čokoláda. Prečo by sme si ju odopierali, vytvára v tele hormón šťastia..
Chudnutie sa totiž začína v hlave.
Ľudia, ktorí Editu veľmi dobre poznali, ju vnímali ako pozitívneho človeka, ktorý žičí druhým, nezávidí, ale povzbudzuje.
Neprajníkov si nikdy nepripustila bližšie.
Za jej prvú knihu Vysoká škola chudnutia jej vydavateľstvo Ikar udelilo ocenenie Platinová kniha, pretože predaj dosiahol 50 000 výtlačkov.
V knihe Moje báječné ženy autorka vysvetľuje, ako správne a bezbolestne chudnúť, či je dôležité cvičiť, a ak áno, aké cviky sú pre ženy najvhodnejšie, a čo robiť, aby sme mali nielen peknú, ale aj duševnú pohodu.
Edita Sipeky mala úžasný dar odhaliť a pohladiť boliestky žien. Vedela poradiť, ako sa správať k obéznej adolescentke, učila vážiť si rodinné zázemie, ale aj bojovať o vlastné záujmy a vedieť si ich presadiť.
Mnohým ženám pomohla udržať si postavu aj životný štýl a najmä vedela zdvihnúť sebavedomie. Vedela ľudí rovno nadchnúť, aby žili zdravo a aby športovali.
Jeden z editiných receptov:
Krémový kapustový šalát podľa Edity Sipeky
Potrebujeme: 400 g bielej hlávkovej kapusty, 1 mrkvu - oboje nakrájame na veľmi jemné a dlhé plátky.
Krémový dresing: 2 vajíčka, polievkovú lyžicu cukru, polievkovú lyžicu múky, čajovú lyžičku mletých horčičných semiačok, 60 ml šľahačky, polievkovú lyžicu masla, 45 ml octu, 3 polievkové lyžice vody, soľ
Príprava:
Vodu, ocot, cukor, múku, semiačka a soľ zmiešame v hrnci a privedieme da varu. Za stáleho miešania pridáme šľahačku a maslo. Nakoniec opatrne primiešame rozšľahané vajíčka. Zmes za stáleho miešania necháme zhustnúť. Eště horúcim krémom prelejeme nakrájanú kapustu s mrkvou a necháme v chladničke odstáť.
Šalát servírujeme jako samostatné jedlo. Výborne podporuje chudnutie. Konzumuje sa s tmavým chlebom alebo celozrnným pečivom. Jedna porcia je 100 g. Šalát je ideálny ako druhá večera mezi 20. a 21. hodinou.